Praktijkinformatie

Kinderfysiotherapiepraktijk Kind & Zo is gevestigd op verschillende locaties. Alle drie de locaties zijn geheel ingericht om kinderen zich thuis te laten voelen. Van de wachtkamer tot het oefenmateriaal: plezier is onmisbaar voor een geslaagde behandeling.

Even voorstellen: 

Mariska Sorgedrager - Van der Valk

Mariska Sorgedrager – van der Valk heeft fysiotherapie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens haar studie wist ze al dat ze graag met kinderen wilde werken. In 2009 startte ze daarom met de Masteropleiding Kinderfysiotherapie aan de Avans+ te Breda. De afgelopen jaren heeft Mariska naast haar Masteropleiding veel ervaring opgedaan in het onderzoeken en behandelen van kinderen in verschillende leeftijdscategorieën.

 

Naast haar werkzaamheden als kinderfysiotherapeut heeft zij zich gespecialiseerd in de klinimetrie en plagiocephalometrie. Daarnaast is Mariska docent babymassage en praktijkeigenaar van Kind & Zo.

Civile Heyning- Henny

Civile Heyning- Henny is afgestudeerd aan de Master opleiding Kinderfysiotherapie in 2010. Zij heeft haar werk ervaring opgedaan in verschillende particuliere praktijken. Ze is ervaren in het zien van baby’s met voorkeurshoudingen, motorische achterstand of moeite hebben met meekomen met kinderen in de peuter, kleuter en basisschoolleeftijd (gaan lopen, springen, fietsen, schrijven). Daarnaast heeft zij gewerkt met kinderen op het ZMLK onderwijs, ASS en ADHD kinderen, specialistisch kinderdagverblijf Zig Zag, Medisch Orthopedagogisch Kinderdagcentrum ’t Kabouterhuis. Ook heeft Civile kinderen behandeld die moeite hebben met de sensorische informatieverwerking.

Het leuke van werken met kinderen is het contact met hun en ouders, verzorgers en/of school. Daar ligt de uitdaging om samen als team het  kind in de motorische ontwikkeling verder te stimuleren en te ondersteunen.

Marianne Loeters

Marianne Loeters is sinds 1981 als kinderfysiotherapeut met veel enthousiasme werkzaam met kinderen. Ze heeft ervaring opgedaan in achtereenvolgens een centrum voor meervoudig gehandicapte kinderen en in het ziekenhuis op de kinderafdeling, afdeling neonathologie en bij het ontwikkelingsspreekuur. Hierna heeft zij bijna dertig jaar gewerkt in haar kinderfysiotherapie-praktijk in Drenthe. Haar expertise ligt bij de zuigelingen en bij de kinderen met complexe hulpvragen.

Als kinderen moeite hebben met motorische vaardigheden in het dagelijks leven, wil Marianne hen graag helpen om stapje voor stapje die vaardigheden aan te leren of deze te verbeteren. Het is fijn om kinderen spelenderwijs uit te dagen tijdens het oefenen en tegelijkertijd effectief te trainen omdat dit direct invloed heeft op het functioneren van het kind in het dagelijks leven.

De ouders spelen een belangrijke rol hierbij, samen met leerkrachten en andere verzorgers. Juist de gegeven adviezen voor de dagelijkse vaardigheden zijn zeer belangrijk. Naast kinderfysiotherapie heeft Marianne de Master Fysiotherapiewetenschap afgerond en wetenschappelijk onderzoek gedaan naar kinderen met Cerebrale Parese en zuigelingen met een voorkeurshouding. Tevens was zij docent aan de Master Kinderfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht.

Christa Bouwman- Niezen

Christa Bouwman-Niezen is in 1997 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht. Na 15 jaar gewerkt te hebben met volwassenen in de particuliere praktijk heeft zij zich een aantal jaren gericht op het management in de zorg. Toch begon het weer te kriebelen en heeft zij de stap genomen om een lang gekoesterde droom uit te laten komen en is zij in gestart met de master Kinderfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht. Zij doet met veel plezier werkervaring op in het werken met kinderen bij Kind en Zo.